⏰ як економити воду: прості поради як зменшити витрату води вдома

Як економити воду

10:00
час читання —4   хв.

Воду потрібно і важливо економити. Особливо якщо в квартирі живе багато народу і є діти. У цій статті наведені лайфхаки, на чому можна заощадити.

1. Злегка загорніть кран гарячої води біля лічильників. Вона ніколи не використовується на повну, навіть в душі вистачає половини напору гарячої води.

2. Розгляньте необхідність Посудомийки — так, Посудомийки витрачають електрику, але не витрачають гарячу воду. До того ж, на електриці теж можна економити, якщо стартувати миття посуду на ніч. Ну а якщо ви миєте посуд в раковині, то просто робіть натиск під час миття не дуже великим і не відволікайтеся при митті посуду.

3. Дізнайтеся, де по сусідству є безкоштовні водяні колонки — якщо по дорозі, то можна возити воду звідти.

4. Виробіть хоча б протягом тижня регулярну звичку регулювати натиск води. Зазвичай ми включаємо воду на повну, особливо на важільних змішувачах.

5. Підбирайте відразу економні рішення. Зараз виробляють навіть змішувачі зі спеціальним економним важелем подачі води. Те ж стосується і унітазів — якщо подача води при змитті кнопкова, то як правило кнопки 2: Основна, яка дає половину води, і маленька, яка її збільшує. Для душа є спеціальні водозберігаючі лійки, які можуть заощадити до 50% води.

6. Миття вікон і вологе прибирання з точки зору економії найкраще проводити за допомогою вологих серветок, а не колишніх в ходу тазиків з Фейрі і телескопічними ганчірками. Коштують такі серветки недорого і допоможуть заощадити воду, забиратися з ними куди приємніше і швидше.

7. Відмінна штука — аератор, за рахунок насичення води бульбашками повітря під тиском — в результаті води витрачається в 3 рази менше.

8. У бочок унітазу кладеться пляшка з водою — від 0,5 літра, можна кілька. В результаті важіль подачі води спрацьовує раніше і води наливається з економією 0,5 літра кожен раз.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?