Якщо закатати банку з заготовками потекла, то вашу консервацію можна ще врятувати зробивши наступні дії:
1. Перевірити якість закачування, можливо кришка для закачування консервації була не зовсім якісною, або порушилася герметичність її прилягання до банку під час закачування, особливо при використанні не дуже якісної машинки напівавтомата. В цьому випадку треба поміняти кришку, по можливості використовувати кришку від іншого виробника.
2. Можливо проблеми протікання банки були в самій банку. Необхідно перевірити шийку банки на сухість і відколи. При виявленні відколів необхідно вилити вміст банки в ємність і замінити банку.
3. Проблеми протікання банки можуть виникнути і через неякісну стерилізації банки і кришки під час закриття консервації. Необхідно розкрити банку, спробувати на запах і смак консервацію. Якщо вона не зіпсована, то вилити вміст банки в ємність, простерилізувати заготовлюється продукт, заново провести стерилізацію банки і кришки, і закатати банку. Бажано використовуючи при цьому якісну закаточную машинку — автомат або хоча б напівавтомат.
Ну а що робити, якщо ви виявили текти і не впевнені, потекла банку 2 дні тому або місяць тому? Або якщо закачування дісталася з чужих рук і ви не впевнені в якості консервантів в банку? У цих випадках і, тим більше, якщо з'явився неприємний запах з потекшей банки — необхідно викинути вміст і не ризикувати своїм здоров'ям.