здавалося б, що складного в варінні яєць? — 10 хвилин в окропі максимум, і яйця готові. Але на ділі, оскільки рецептура варених яєць гранично проста, про яйця просто-напросто забувають. Вранці йдуть в душ — а яйця забувають на плиті. Через забудькуватості трапляється, що яйця варяться і годину, і два. Що ж робити, чи можна їсти такі яйця? — звичайно, можна. Тільки приготуйтеся до того, що яйця доведеться в буквальному сенсі гризти — готуючись занадто великий час, вони стають гумовими і сухуватими. На користь так само не розраховуйте — уже після 20 хвилин варіння користь переварених яєць стрімко наближається до нуля. Тобто, вживати в їжу такі яйця можна тільки щоб не викидати. А в ідеалі, звичайно, вжити на сніданок пару яєць, зварених за всіма правила .
Що буде, якщо довго варити яйця?
час читання —3 хв.