на варіння квасолі і так йде сила-силенна часу , а підгорілі боби можуть всі старання звести нанівець. Якщо квасоля підгоріла, не варто поспішати її викидати — це завжди встигне. Слід оцінити стан « пацієнта » і спробувати зробити реанімаційні дії.
пригоріла злегка, лише на дні, квасоля цілком придатна в їжу. Можна акуратно відокремити верхній шар бобів, перекласти в чисту ємність і спокійно їсти. А якщо боби ще не готові — доварити в чистій каструлі, заливши холодною водою.
якщо квасоля підгоріла сильно і просочилася запахом гару, то, на жаль, їй пряма дорога у відро для сміття. Такий« шедевр » неможливо буде їсти через огидного смаку. Краще зваріть квасолю за всіма правилами. До речі для таких випадків — щоб завжди мати можливість швидко приготувати квасолю, замочіть її побільше і залишки заморозьте .