Кабачки Жовті тільки по 2 причин:
такий сорт (наприклад, кабачок « спагетті»)
кабачок перезрілий
. Якщо ви купували кабачок зеленого кольору, а він пожовтів — він не стільки зіпсувався, скільки перезрів. Розріжте такий кабачок навпіл і швидше за все ви побачите всередині пророслі насіння. В цьому немає нічого страшного для здоров'я, якщо м'якоть щільна і ароматна — ви можете спробувати її приготувати. Тільки враховуйте, що насіння при проростанні забирають з м'якоті все найкорисніше, тому поживним блюдо з пожовклого кабачка теж не буде. М'якоть такого кабачка може віддавати гіркотою. Загалом, апетитним, смачним і корисним блюдо навряд чи буде, а тому краще такий кабачок не використовувати в їжу. Зате — можна посадити їх і спробувати виростити овоч самостійно.
бувають і зовсім запущені випадки — наприклад, якщо кабачок перезрів настільки, що насіння проростає на поверхню кабачка. В цьому випадку, швидше за все, він всередині запліснявів. Такий кабачок ні в якому разі не можна вживати в їжу.