Якщо гречка зварилася, але ввібрала в себе всю воду і навіть злегка підсохла, виправити це легко.
1. Молоко. Влийте трохи розігрітого в мікрохвильовці молока і злегка доварити гречку — буквально 2-3 хвилини після закипання на дуже тихому вогні. Наприклад, якщо ви сипали 1 стакан сухої гречки, молока досить налити всього півсклянки.
2. Масло. Спосіб жирний — на склянку гречки покладіть грам 30 вершкового масла і потримайте гречку на підігріві або тихому-тихому вогні хвилин 5. Потім вмішайте масло в гречку і залиште під кришкою хвилин на 30.
3. Зваріть підливу або зробіть з сухої суміші — гречка просочиться їй і стане м'якше.
4. Якщо гречка сильно суха і навіть хрумтить на кус — вона сильно недоварена, її краще доварити, долив води. Ось вірні способи доварити гречку.
і звичайно, є багато правил, Як варити гречку м'яку і розсипчасту. Почитайте їх, щоб завжди варити її смачно.