якщо замочити гречку на ніч, за такий довгий час вона повністю насититься вологою і на смак буде як варена. Краще, звичайно, не залишати гречку на ніч у воді просто при кімнатній температурі, а прибрати в холодильник. Так як гречка без варіння зберігає максимум корисних властивостей, вона вважається найбільш корисною.
чи зміниться смак гречки, якщо не варити її, а залишити на ніч? — звичайно, при замочуванні гречка залишається максимально розсипчастою і за смаком більш трав'янистою. Але жорсткої або горчащей гречка бути не повинна, важливо дочекатися повного її розмочування у воді.
якщо замочити гречку на ніч, чи можна її потім варити? — звичайно! Хоча замочена гречка повністю придатна в їжу як гарнір і використання в інших рецептах, її потрібно варити, наприклад, для в'язких каш — адже в цьому випадку важливо, щоб гречка в достатній мірі розварилася. Для підігріву ж досить злити зайву воду і просто підігріти гречку в мікрохвильовці.