⏰ якщо перловка проросла при замочуванні, що робити? Чи можна її їсти?

якщо перловка проросла

10:00
час читання —3   хв.

Перловка — одна з найдоступніших круп. Вона використовується для приготування каш, других і перших страв. Перлова крупа досить довго вариться і дає в'язкий сірий бульйон. Щоб прискорити процес приготування і зробити блюдо більш привабливим, її можна попередньо замочити в холодній воді на ніч і залишити в прохолодному місці.

Якщо ви так і вчинили, а на ранок виявили, що перловка проросла, не поспішайте її викидати. Перш за все, прислухайтеся до своїх відчуттів. Якщо від крупи виходить приємний свіжий запах (як правило, дуже інтенсивний), то з нею все в порядку. Проросла перловка м'якша. Вона багата вітамінами і мінеральними речовинами.

тому можете сміливо готувати з нею те, що задумали. Крупу з паростками можна вживати навіть без термічної обробки, просто промивши холодною водою — вона м'яка і ніжна. З проростками готують легкі овочеві салати. А сироїди їдять зерна як самостійну страву, спеціально пророщуючи їх. Те, що перловка за ніч-добу проросла, а не зіпсувалася, говорить лише про те, що вона свіжа.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?