⏰ чому яловиче м'ясо після варіння має червоний колір?

Чому яловичина після варіння Червона?

10:00
час читання —3   хв.

зазвичай після варіння яловичина змінює колір — рожева або червона сира яловичина після варіння стає сірою або буро-сірою. Набагато рідше трапляється, що навіть після тривалого кип'ятіння або навіть обсмажування м'ясо набуває або підсилює червоний колір. Причини цього явища — добавки в корм худобі і допродажна обробка м'яса.

обидва фактори, м'яко кажучи, не свідчать про високу якість продукту, проте, м'ясо цілком придатне в їжу. Єдиний нюанс — дитячий крихкий організм може з наслідками відреагувати на такий м'ясопродукт, тому використовуйте м'ясо тільки в їжу дорослим і гарненько відваріть/посмажте. Якщо такого м'яса багато, для гарантії їстівності перед варінням замочіть його у воді на ніч.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?