Рис і гречка & ndash; найпоширеніші види крупи, які до того ж можна поєднувати в одній страві. Варяться вони приблизно однаково за часом, в середньому процес займе півгодини. Це відмінне рішення для дитини, яка вередує і не хоче якусь крупу — поєднання гречки і рису буде для нього в новинку. Плюс цієї страви & ndash; завдяки гречці рис точно не сліпнется в грудку.
Як приготувати рис з гречкою
інгредієнти:
— півсклянки гречки;
— півсклянки рису;
— 35 грамів вершкового масла;
— 2 склянки води;
— сіль за смаком
необов'язково, не обов'язково
— 1 морква; 1 цибулина;
як зварити рис разом з гречкою
- крупи промиваємо. Воду наливаємо в каструльку, солимо. Запускаємо рис з гречкою, починаємо варити.
- готувати під кришкою 30-35 хвилин, поки вся волога не випарується.
- додати шматок масла і перемішати в гарячій каші, поки воно повністю не розплавиться.
ось і весь «базовий» рецепт. За бажанням додаємо в блюдо відварене м'ясо, птицю шматочками або у вигляді фаршу, фрикадельок. Можна ввести пасеровані овочі, рибку, зелений горошок. Все залежить від смакових уподобань і віку.
Рис для такої каші можна брати будь-який, навіть найдрібніший, з гречки — підійде навіть дешева січка . Консистенцію каші можна зробити трохи рідині — просто додайте води не 2, а 2,5-3 склянки. Якщо потрібно приготувати кашу для маленької дитини, крупи подрібнюємо на кавомолці, варимо без добавок, але з маслом.