в інших країнах на столах рідко можна побачити страви з гречкою. Недорога і корисна крупа практично ніколи не вживається в їжу в Америці і майже у всій Європі, виключаючи Німеччину, Болгарію і Хорватію. Там гречка вважається кормовою культурою через поширеність і невибагливості зростання. До гречки не звикли і як правило завжди їдять її, приїжджаючи в Україну, з певним скепсисом. Так що знайте, якщо у вас гостює іноземець — він буде приємно здивований навіть звичайної вареної гречці !
рідкісні «присвячені» готують собі кашу тільки зрідка за рекомендаціями дієтологів, які, до речі, обов'язково згадують, що в смаку гречаної каші без солі присутня гіркота. Виявляється, саме це відчувають рецептори дорослих і дітей, які пробують гречку вперше або дуже рідко. Солодкуваті властивості каші присутні в пам'яті тільки тих, хто вживає її в їжу з малих років. Це, в основному, вихідці з країн Східної Європи — із задоволенням їдять гречану кашу, отримуючи, до того ж, масу корисних мікроелементів.