⏰ що зробити щоб гречка не підгоріла.

Як варити гречку щоб не пригоріла

10:00
час читання —3   хв.

щоб гречка не пригоріла, потрібно дотримуватися 2 умови:
1. Пропорції води —гречка пригорає тому, що занадто мала кількість води википає і гречка без неї починає « смажитися». Але без масла і в каструлі гречка саме що пригорає.
2. Вогонь — гречку варять тільки на тихому вогні, який забезпечує рівномірний нагрів і провареність гречки. На великому вогні дно каструлі нагрівається сильно — і нижній шар ще сирої гречки, який під гнітом води і верхніх шарів крупи піддається температурному шоку, прилипає до дна, а потім, у міру набухання, неминуче починає підгорати.

що ще можна зробити, щоб гречка точно не пригоріла:
1. Рослинна олія — на склянку гречки цілком вистачить столової ложки рослинної олії, масло вливається безпосередньо в каструлю на початку варіння.
2. Вершкове масло — шматочком змастити дно і боки каструлі, потім влити воду і варити. 3. Якщо не дуже досвідчений кулінар — просто додайте злегка побільше води. Чи не 2 склянки, а 2,25-2,5. Після варіння воду можна буде злити, зате гречка з такою кількістю води точно не підгорить.

і ще. Любителям ставити гречку на сильний вогонь, і зменшувати вогонь у міру закипання води, хочеться сказати, що пару-трійку хвилин так, звичайно, заощадити можна, але ось зробити смачну гречку — навряд чи. Краще тоді спочатку закип'ятити воду на максимальному вогні і в неї (з уже зменшеним вогнем під каструлею) закинути гречку.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?