⏰ чому гречка дорога-відповідаємо дохідливо

Чому гречка дорога

10:00
час читання —3   хв.

Гречка в даний час — дуже дешева крупа. Міф про те, що вона «дорога», був посіяний в 2014 році, коли роздрібні магазини раптово, ніби за змовою, підняли ціни з звичайних 20 грн до 30-35 грн. Підвищення цін було обумовлено виробництвом малої кількості гречки через кліматичні умови — і звичайно, гречку всі дружно кинулися скуповувати. Ситуація отримала висвітлення в топових ЗМІ — і, як водиться, на Русі почалася паніка.

у підсумку в магазинах гречку скуповували і по 50-75 грн, і, напевно, купували б більше, але в магазинах вона просто зникла, а влада була змушена погасити конфлікт поступовим поверненням на прилавки рідні, недорогі крупи. До 2020 року мінімальна ціна на гречку знову повернулася на рівень 20 грн, але деякі магазини або виробники призначають ціну набагато більше. Збіг таких обставин повернуло на ринок такий продукт, як січка — «осколки гречки» при очищенні, по суті вторсировину, тому дешеве і коштує від 15-20 грн.
/ кілограм. Січка відмінно підходить для каш і в корм собакам, тому повернення її на ринок стало гарною новиною.

в іншому ж, якщо ви чуєте що гречка «дорога,» знайте — це відгомін осені 2014 року. Ну а якщо з якихось причин ви бачите в магазині тільки 1 вид гречки і коштує вона більше 50 грн — це вірна ознака того, що потрібно сходити в інший магазин.

щоб не переживати через ціну на гречку, купіть пару пачок за недорогою ціною — вона зберігається рік, і ви будете спати спокійно. До речі, гречка — одна з найпоширеніших і популярних в Україні круп. Спробувати зварити гречку за всіма правилами — і зрозумієте, чому.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 3 оцінки, середнє 1 з 5 )
Сколько варить?