звичайно, можна. Гречка на гарнір виходить навіть краще, оскільки дно сковорідки ширше, стінки можуть бути навіть товщі, а значить тепло буде прагнути проникнути в гречку набагато рівномірніше, ніж в каструлі.
готувати гречку на сковороді дуже просто: промийте крупу, приберіть камінчики і сміття, викладіть на сковорідку і підігрівайте хвилин 5, потім влийте вдвічі більше води, накрийте кришкою і тримайте 20 хвилин. Обов'язково спробуйте гречку — вона повинна бути повністю зварена, потім додайте масло і перемішайте. Якщо любите гречку з зернистою поджарістостью, додайте масла побільше і сміливо смажте гречку ще, але не забувайте перемішувати, щоб не підгоріла.
інший спосіб з овочами: гречку викласти до обсмаженої цибулі і моркви, і готувати 20 хвилин з додаванням води. Можна зробити повноцінний і дуже корисний вечерю, якщо в кінці додати тушонку .
чому ж варять гречку саме в каструлі, а не в сковороді? — тому що:
— у сковорідці багато не звариш,
— незручно перемішувати
— просто звичніше, тому що всі ми починали їсти гречку з каш, а каші варять саме в каструлі
— до речі, гречку для каш краще все-таки варити в каструлі, зварена на сковороді підходить тільки для гарнірів і других страв.