Креветки — це морепродукт, а будь-які морепродукти є хорошим джерелом йоду. Логічно припустити, що якщо ваш організм неодмінно вимагає зварити креветок , та побільше, — то можливою причиною даної смакової примхи виступає дефіцит йоду (гіпотиреоз).
Йод життєво необхідний для нормального функціонування щитовидної залози. У креветках його міститься досить висока кількість: в 100 г продукту — близько 30 мкг йоду. Морська вода, в якій мешкають креветки, містить рекордний обсяг йоду. Частина його поглинається морськими мешканцями (креветками — в тому числі), накопичується в їх тілах і з їжею вже передається людині.
на жаль, тільки за допомогою вживання в їжу великої кількості креветок проблему нестачі йоду в організмі не вирішити. Потрібна консультація лікаря-ендокринолога і прийом йоду в формі лікарських препаратів.