дивлячись на красиві картинки з вельми майстерними вирізаними гарбузами, складається враження, що є така професія — «вирезальщик гарбузів». Робота представників цієї професії строго сезонна — вони працюють тільки в день перед Днем Всіх Святих, забезпечуючи людство ідеально вирізаними гарбузами. … але це не так.
Як вирізати гарбуз своїми руками?
1. Гарбуз вимити, обсушити рушником, залишити досихати на 5 хвилин. Протерти спиртом.
2. Відрізати верхню частину гарбуза (не викидати) — і через отвір прибрати з гарбуза м'якоть і насіння.
3. Намалювати маркером по гарбузі майбутню фізіономію гарбуза. Враховуйте, що в подальшому вам треба буде своїми руками вирізати гарбуз, тому не робіть при малюванні занадто дрібних рухів.
4. Вирізати по малюнку непотрібні елементи. Відмінно підійде звичайний не дуже широкий кухонний ніж.
5. Ваша гарбуз готова до Хеллоуїну! Залиште її на 12 годин, щоб вона підсохла всередині. Потім закріпити всередині свічку, запалити її і насолодитися результатом.