⏰ якщо чортівня закисла. Що робити якщо заграв хренодер

Що робити, якщо чортівня заграла?

10:00
час читання —3   хв.

здавалося б, як хрінова закуска може заграти — адже хрону, часнику і солі повинно вистачити з запасом на те, щоб зберігати чортівню можна було в холоді всю зиму. Але насправді те, що заграв хренодер — не страшно. Деякі рецепти навіть припускають бродіння, оскільки смак виходить більш глибоким.

причини, за якими чортівня може заграти, цілих 4:

— водянисті помідори або їх занадто багато в порівнянні з «консервуючими» продуктами,
— недостатня дезінфекція тари,
— перетримали в теплі,
— лежалий хрін і часник, що послабили гостроту.

але якщо для вашої рецептури бродіння не бажано, його можна зупинити. Можливий 3 варіанти дій :

  1. додати ще натуральних консервантів — часнику, солі і хрону. Вони« схоплять » томати навіть якщо пройшло кілька днів. Зверху зробити пробку з солі або масла.
  2. Прокип'ятити хренодер можна, якщо від заготовки до шапки пройшла пара днів. Прибрати піну і злити воду.
  3. Якщо ви додавали в хренодер аспірин — з ним нічого не сталося навіть якщо має расслоившийся вид.

згодом хренодер не завжди підходить на закуску, але використовувати як супову заправку — найсмачніший варіант.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?