час читання —3 хв.
свиняче легке — субпродукт, з якого можна приготувати багато смачних, швидких і досить бюджетних страв. За своєю користь воно мало поступається свинині. Легке спочатку вимочують, потім відварюють, тушкують або смажать.
- варене легке . Присмачивши сіллю і спеціями і нарізавши, легке можна вживати разом з гарніром. Але набагато цікавіше субпродукт проявить себе в різних салатах (наприклад, в поєднанні з грибами, цибулею і спеціями).
- тушковане легке. Гасити можна і на плиті, і в мультиварці. Особливо смачно виходить тушковане легке з овочами: картоплею, цибулею, морквою, помідорами. Яскраві нотки додадуть зелень, спеції, часник, соєвий соус. Якщо при гасінні легкого з овочами виключити картоплю, то можна подати до страви гарнір з гречки або рису.
- Підрум'янене варене легке. Найпростіший спосіб — обсмажити варене легке разом з цибулею. А якщо в процесі смаження залити субпродукт томатним соком (або сумішшю томатної пасти і води), вийде блюдо з більш багатим смаком.
свиняче легке також добре поєднується з іншими субпродуктами.