Креветки, у яких голова темних і коричневих відтінків, найчастіше виявляються з ікрою. Фізіологічно так влаштовано, що смакові характеристики м'яса ікросодержащіх креветок краще. І сама ікра теж вважається делікатесом. Цінителі морепродуктів спеціально вибирають креветки з ікрою при покупці, висмоктують її з черевець і лапок. Хоча є й такі гурмани, хто не любить цей смак і без жалю викидає всю ікру разом з панциром креветки.
окремо ікра креветок не продається через складність її видобутку. Прикріплені до лапок і до черевця ікринки зчеплені з основою досить міцно. Тому єдина можливість поласувати ікрою — вибирати при покупці, звертаючи увагу на колір креветок і наповненість черевця. У тигрових видів ікринки переважно чорні, у холодноводних — рожеві або жовтуваті, в залежності від стадії їх зрілості. Креветки варять разом з ікрою, по звичайним способом .