Неправильно приготована квасоля може провокувати печію, оскільки викликає метеоризм. Скупчення газів тисне на діафрагму і сфінктер, що розділяє стравохід і шлунок, що може привести до викиду вмісту шлунка назад в стравохід. Причиною печії може бути не тільки квасоля, а й інші компоненти страви. Це перш за все кислі продукти (томатна паста, лимонний сік), гострі спеції і соуси у великій кількості. Печію може викликати і жирне м'ясо, якщо квасоля готувалася разом з ним.
Квасоля, зварена належним чином , печію не викликає. Навпаки, вона робить благотворний вплив на травлення за рахунок високого вмісту грубої клітковини. Для більш легкого засвоєння і зниження газоутворення корисно додавати в квасолю кмин, фенхель, кріп. Подавати готову страву бажано з овочами зеленого кольору.