Жучки в гречці-сумна подія і фактично вирок крупі. Заражені продукти непридатні в їжу і підлягають якнайшвидшій утилізації. Їсти гречку з жучками Категорично забороняється, вивести їх з крупи разом з продуктами їх життєдіяльності неможливо, тому — на викид.
ось тільки викидаючи крупи, слід помістити їх в щільні целофанові пакети. Важливо запобігти подальшому поширенню жучків в квартирі. Для цього необхідно обробити всі поверхні, ємності на кухні, провести профілактику наявних запасів гречки та інших круп. Найбільш ефективно вплив температури, причому як нагрів, так і заморозка. На допомогу приходять духовка – гречку можна прожарити на деку, — і морозильна камера - вже при мінус 15 більшість жучків гинуть. Хімічні препарати варто використовувати, якщо інші засоби неефективні.