⏰ пояснюємо, яка квасоля корисніше і чому

Яка квасоля корисніше — червона або біла?

10:00
час читання —3   хв.

Квасоля — безперечний джерело білка і великої кількості мінералів, вітамінів. Який із сортів квасолі корисніше — питання спірне.

як показали дослідження, в червоній квасолі в два з половиною рази більше калорій, ніж в Білій. При цьому червона квасоля містить практично в три рази більше вуглеводів і білків. За своїми властивостями, вона є безумовним лідером за рівнем антиоксидантів. Таким чином, її регулярне вживання в їжу дозволяє надійно захистити організм від різних хвороб. Також в складі червоної квасолі присутні цинк, мідь, залізо, калій та інші елементи.

біла квасоля — цінне джерело клітковини при невеликій калорійності, що особливо важливо для людей, які дотримуються дієти. Перелік містяться вітамінів і корисних мікроелементів такий же великий, як і у червоного виду.

у раціоні діабетиків квасолі відведено особливе місце. Цінні амінокислоти, корисні жири, клітковина, вітаміни і мінерали безпосередньо впливають на перебіг хвороби. Вживання квасолі дозволяє швидко насититися, забезпечивши організм всім необхідним.

майбутнім мамам потрібно знати міру у вживанні квасолі, приділивши увагу її правильному приготуванню . Важливо прислухатися до свого організму.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?