час читання —2 хв.
Для варення можна сміливо брати будь-які абрикоси. Навіть пріснота злегка недостиглих абрикосів розкриється в повній мірі — за допомогою цукру, кориці і лимонного соку варення придбає абсолютно новий смаковий відтінок. Або, якщо абрикоси настільки соковиті, що не пролежать довше пари днів — значить, вони ідеально підійдуть для джему, адже очистити їх від шкірки буде простіше простого.
2 важливі моменти:
- пропорції цукру: недостиглі абрикоси вимагають більше цукру, ніж перестиглі. У свою чергу, перестиглі абрикоси складніше уварити.
- соковитість самих абрикосів. Щоб не уварювати варення годинами до густої консистенції, засипте абрикоси невеликою кількістю цукру і перемішуйте кожну годину. Вже через 5-6 годин ви помітите, що внизу утворилося дуже багато рідини — її можна злити і закрити у вигляді соку. Саме ця кількість вам довелося б уварювати на плиті! І не сумнівайтеся, що в абрикосах після цієї процедури залишиться рідини, щоб варення в результаті вийшло рідким.