Компот — освіжаючий прохолодний напій, традиційно подається на стіл влітку, в нашій країні укорінився десятками поколінь. Є традиційні рецепти (наприклад, узвар), але більшість компотів робиться з усіх ягід і фруктів, доступних прямо зараз: тільки підійди і зірви з гілки. Іноді кількість інгредієнтів зашкалює — і виходить мульти-смачний компот. А іноді компот вариться тільки з 1 інгредієнта, і тоді, щоб посилити і вигідно підкреслити його смак, використовуються спеції. Зі спеціями важливо не переборщити, щоб не перебити смак самих фруктів — тим більше, якщо додаєте відразу кілька. Добре підійдуть в будь-який компот: цедра і сік лимона, апельсина і будь-яких цитрусових. Трав'яну нотку дадуть гвоздика, м'ята, меліса. Кориця додасть запаху, а аніс приємну гірчинку. Якщо компот готується з кислих плодів, використовуйте ванільний цукор. Дуже важливо після варіння відцідити всі спеції, щоб вони не дали кольору.
які спеції додати в компот?
час читання —5 хв.