час читання —3 хв.
для макаронів підійде практично будь-який сир, який ви любите. Головне, щоб він апетитно плавився і тягнувся в гарячому вигляді, а також щоб він був хоча б трохи солоним. Топ 1 — тверді сири: Пармезан, Чеддер, Гауда. Для повсякденного харчування можна посипати макарони напівтвердим сиром, він подешевше. І ще 1 вкрай важливий момент: краще найкращого сиру може бути тільки кілька видів сиру. А ось який сир в чистому вигляді точно не потрібно брати: Рікотта (сирний смак), фета (занадто солоний), сир з цвіллю (занадто специфічний смак). Хочете супер-ексклюзивну пасту? — змішайте кілька сирів: трохи моцарели, Емменталя і пармезану, і зовсім трохи сиру з цвіллю — вийде «паста 4 сиру».