⏰ як швидко зварити рис. Найшвидші за часом способи варіння рису

Як найшвидше зварити рис

10:00
час читання —5   хв.

я хочу приготувати рис, як це зробити найпростіше?

найпростіше — купити і зварити рис в пакетиках.

плюси: не треба нічого заміряти, якість рису поза сумнівами, Розсипчастість гарантована, потужність конфорки на смак принципово не вплине.
мінуси: ціна.
Як варити: закип'ятити каструлю води (на 1 пакетик наливайте води рівнем 20 сантиметрів), покласти пакет з упаковки рису в окріп, додати сіль і варити 20 хвилин.

після того, як рис звариться, пакет обов'язково вийняти з води: просто перекласти великою ложкою з каструлі на велику глибоку тарілку. Злегка почекати, щоб пакет трохи охолов, і акуратно притримуючи пакет, зробити надріз. Перевернути пакет так, щоб рис висипався в тарілку (повторимо, вона повинна бути досить великою). Додати сіль і спеції, перемішати і подати з соусом.

чи треба промивати рис?
це сприяє розсипчастості рису, навіть якщо на упаковці написано що рис промивали, адже за час поки рис перевозили, розкладали по полицях, швидше за все утворилася нова круп'яна пил.

Максимально просте пояснення, як варити рис по кроках в каструлі:
1. Відміряти рис: взяти склянку і засипати його повністю рисом.

2. Промити рис: пересипати рис в сито, включити холодну воду і, перебираючи під водою рис, змивати з нього білий наліт. Рис пару хвилин потримати над раковиною, щоб скла вода, потім перекласти в каструлю.

3. Відміряти 2 склянки води: залити 1 склянку водою, перелити в каструлю, а потім влити ще 1 стакан.

4. Додати сіль: на 1 склянку рису неповну чайну ложку солі.

5. Для розсипчастості накрити каструлю кришкою: тоді рис провариться рівномірно, і жодна рисинка не розвариться.
6. Включити конфорку, потужність — тиха, при якій вода лише трохи вирує. За 10-бальною шкалою —на « Трійці».

7. Налаштувати таймер на 30 хвилин: 10 хвилин вода буде закипати і 20 хвилин після закипання потрібно буде рису, щоб зваритися.

8. Додати масло і спеції, перемішати: рис готовий.

про Розсипчастість
щоб рис вийшов розсипчастим, просто не перемішуйте його під час варіння. Також враховуйте що рис повинен бути довгозерний, так як круглозерний рис виходить тільки кашоподібним. Сорт рису завжди вказується на упаковці. На зображенні зверху круглозерний рис, а знизу довгозерний, той, який нам потрібен.

скільки рису варити

1 порція вареного рису на гарнір — це близько 200 грам, їх можна отримати з 70 грамів сирої крупи. Але варений рис буде зберігатися в холодильнику пару днів, тому його можна приготувати відразу на кілька прийомів їжі. Все просто: рис прямо в каструлі залишити до охолодження, потім каструлю поставити в холодильник. При необхідності покласти рису з каструлі в тарілку і розігріти (в мікрохвильовці 1 хвилину на максимальній потужності). На сніданок рис можна додати до смаженого яйця, на обід або вечерю з м'ясом.

в яку воду класти рис

якщо рис якісний, то це неважливо. Спосіб з холодною водою хороший тим, що досить поставити таймер на 30 хвилин і рис точно звариться. Спосіб з гарячою водою поганий тим, що передбачає час очікування, поки вода закипить.

Чи можна варити рис в мікрохвильовці

можна, але він вийде трохи суші.
1. Відміряти півсклянки рису.

2. Залити склянкою підсоленої гарячої води.

3. Налаштувати мікрохвильовку на 1000 ватт.
4. Варити рис 17 хвилин.
5. Накрити рис кришкою і настояти 3 хвилини.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?