час читання —3 хв.
Пересолення картоплі-пюре можна виправити одним з наступних способів:
- зваріть ще картоплі, бажано того ж сорту, що і пересолена. Потім змішайте.
- додайте побільше молока і прісного вершкового масла. Важливо, що масло має бути несолодке, так як цукор підсилює солоний смак.
- додати інший продукт, який візьме частину солі на себе. Це можуть бути: два подрібнених варених яйця, несолоні гриби, масло, молоко, сметана, зелень або додаткова порція ще несолоної картоплі.
- якщо картопля ще не подрібнена, злити з пересоленої картоплі рідину, залити новою водою і повернути на плиту, довівши до кипіння — надлишок солі частково перейде в воду.
- Подати з іншими несолоними стравами. Наприклад: огірками, помідорами або повноцінними салатами.
- зробити запіканку з м'ясним фаршем — інші продукти вирівняють солоний смак. За таким же принципом можна пустити пересолене пюре на складову начинку (з яйцями, капустою і т. д.)