⏰ як маринують печериці? Швидкий рецепт і бонус - заготівля маринованих печериць на зиму.

Як маринувати печериці?

10:00
час читання —5   хв.

печериці вирощують зараз навіть в дачних умовах, схема виробництва настільки проста, що в магазинах трапляються розпродажі печериць за сущі копійки — так і хочеться купити побільше. Але печериці псуються досить швидко, тому слід їх заготовити. Найпростіший варіант — замаринувати печериці.

продукти: печериці, краще щоб були невеликими — 500 г, оцет 9% — 2 ст. л., перець горошком — 5 -10 шт., лавровий лист — 2 шт., часник — 3 зубчики, рослинне масло — 5 ст. л., цукор — 1 ч. л. з гіркою, сіль — 1 ч. л. з гіркою, вода — 5 ст. л.

Принцип приготування маринованих грибів «за 5 хвилин» і «на зиму» Едін — спочатку готується гарячий маринад з води, масла і спецій, а потім в нього занурюються вимиті і очищені гриби (якщо дуже великі — наріжте пластинками) і проварюються протягом декількох хвилин. І це все! — вже через годину, коли гриби охолонуть і просочаться маринадом, їх можна подавати на закуску.

Нехай вас не бентежить мала кількість води за рецептом, в процесі варіння гриби виділяють дуже багато вологи. Цього достатньо, щоб печериці промаринувалося. Після охолодження їх можна подавати до столу, вони смачні, хрусткі, зберігаються в холодильнику протягом тижня.

Нюанс, якщо ви хочете зробити заготовку маринованих печериць на зиму. Покип'ятіть спеції в 200 мілілітрах води хвилин 5, потім додайте печериці і після закипання вариє ще хвилин 10, а потім злегка остудіть і додайте оцет — тільки не 9%, а 70% — потрібна половина чайної ложки. Після цього печериці розкладіть в підготовлені стерильні банки, залийте маринадом і загвинтіть кришками. Зберігаються мариновані печериці в темному місце. Приготовані таким чином гриби можна їсти як через добу, так і через кілька місяців.

спосіб для гурманів — обсмажити гриби в киплячому оливковій олії разом з солодким цибулею-шалотом, а оцет використовувати винний. Добре охолодити, подавати зі свіжим естрагоном. Зберігатися такий маринад буде не більше 2 діб.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?