наведемо п'ять правил харчування в літній сезон.
1. Побільше рідин
під час спеки організм втрачає безліч рідини. Тому потрібно своєчасне поповнення її резервів за допомогою різних напоїв. Для цього підходять звичайна вода і зелений чай. Під час спеки бажано вживати 100-200 мілілітрів через кожних 45 хвилин.
2. Мінімум калорій
під час спеки енергетичні потреби зменшуються на 5 відсотків, з цієї причини наш організм потребує менш калорійної їжі. Слід скоротити вживання м'яса, тортів, млинців, олів'є, збільшити — овочів, фруктів, молокопродуктів.
3. Вечеряти під час сніданку
салати з овочів і фруктів, гречка, картопля, пісний суп підходять для середини дня. Страви з м'яса і риби краще переносити на вечерю або сніданок. Прохолода дозволить організму полегшити їх перетравлення. Перед сном оптимальними будуть кисломолочні нежирні продукти.
4. Побільше вітамінів
у складі поту з організму виходять вітаміни. Тому слід вживати якомога більше свіжих фруктів, овочів, ягід, пити свіжовичавлені соки, компоти, квас. В їжу потрібно насипати трохи більше солі, ніж завжди.