час читання —3 хв.
Перед приготуванням салату з кальмарів тушки потрібно попередньо розморозити (якщо вони заморожені) і очистити. Після чого зварити , застосувавши один із способів:
- в підсоленій воді — спосіб для всіх салатів
Довести до кипіння воду, як закипить — вогонь зменшити. Занурити в окріп підготовлені кальмари, проварити близько 3 хвилин. Якщо м'ясо побіліло — кальмари зварилися, витягти шумівкою. Перетримані в окропі молюски стануть жорсткими і« гумовими ». - у воді з приправами — для салатів з яскравими інгредієнтами
Закип'ятити воду, покласти сіль, лаврушку і горошини чорного перцю. Занурити в бульйон одну тушку кальмара, потримати 10 секунд, витягнути шумівкою. Коли бульйон закипить повторно, опустити наступну тушку — і так з усіма кальмарами. - 30-секундна варіння — для дієтичних і ЗСЖ-салатів
Довести до кипіння воду, занурити в неї все кальмари відразу і проварити 30 секунд. Зняти ємність з вогню, потримати кальмари в бульйоні 10 хвилин, витягнути.
відварені кальмари нарізають, згідно з рецептом, і відправляють в салат.