кальмари — досить недорогий і дуже корисний продукт, який відмінно підходить для салатів і гарячих страв. Зазвичай для будь-яких рецептів кальмари потрібно розморозити і в такому вигляді зварити — спосіб варіння кальмарів гранично простий , порушення технології малоймовірно навіть якщо ви новачок. Але ось тут - то і може трапитися казус — кальмари у вареному вигляді можуть неприємно пахнути аміаком або нашатирем. Аміак — дешевий спосіб продовжити кальмарам термін придатності в промислових масштабах. Також аміачний запах проявляє себе, якщо кальмари вирощувалися в неекологічному місці, а при обробці порушені технологічні процеси. У будь-якому випадку, аміаку може бути занадто багато і такий продукт ні в якому разі їсти не можна. Як швидкий спосіб вирулити ситуацію: купити банку консервованих кальмарів, чим і замінити сумнівні морепродукти.
Чому кальмари пахнуть?
час читання —3 хв.