час читання —2 хв.
узагальнюючи — можна, але важливо вирізати все очі і відростки, і бажано зчистити побільше шкурки.
у чому шкода пророслої картоплі?
речовина під назвою «соланін» міститься і в нормальному картоплі в невеликих кількостях. Однак з січня вміст вітамінів в ньому стає мізерним, а відсоток соланіну збільшується в кілька разів.
до слова, ця речовина небезпечно, воно викликає сильне отруєння.
Як можна позбутися від соланіну?
вирізати всі очі і відростки;
зняти товстий шар шкірки (близько 3 сантиметрів);
гарненько зварити або посмажити картоплю.
не варто забувати, що у великих кількостях їсти її не варто, так як соланін нехай і в меншій кількості все одно залишається в ній!