час читання —3 хв.
зазвичай при варінні картоплі вода набуває жовтуватий відтінок. Так само буває, що вода каламутніє, наповнюючи кухню приємним крохмалистим ароматом. Крохмаль є винуватцем всіх колірних змін, але при цьому не несе в собі ніякої небезпеки. Якщо варити картоплю в мундирі, то вода помітно темніє, набуваючи колір ближче до коричневого — звичайно, адже «мундир» як правило хоч трохи покритий землею.
але взагалі пожовтіння картоплі — практично єдиний варіант зміни кольору, коли картоплю можна їсти. Зелений і червоний відблиск не характерний для відварювання світлих овочів – це повинно насторожити будь-яку досвідчену господиню. При будь-яких підозрах на неякісні продукти, не ризикуйте своїм здоров'ям.