якщо ви ще на етапі покупки виявили зелений колір у шкірки картоплі – знайте, що картопля точно буде гірчити в будь-якому готовій страві. Купувати таку не варто. Це плоди з отруйною речовиною соланіном, яке викликає у людини отруєння і погане самопочуття. Виявивши зеленуватий окрас вже при чищенні, спробуйте видалити якомога більше шкірки, зрізавши її товстим шаром за допомогою ножа.
гіркота може бути присутнім через велику кількість нітратів або хімії, якими удобрювали картоплю. Неправильне зберігання теж може стати причиною огидного смаку, як і занадто великі запущені паростки, які можуть залишати неприємний присмак у всього готового блюда. Купуйте продукти у перевірених виробників, перевіряючи сертифікати якості та офіційні накладні.