якщо після варіння картоплі ви помітили, що шматочки потемніли або придбали чорний колір, не поспішайте викидати блюдо на смітник.
якщо після варіння картоплі ви помітили, що шматочки потемніли або придбали чорний колір, не поспішайте викидати блюдо на смітник. Можливо, картопля просто погано зберігалася і піддавалася перепадів температур. Загальновідомо, що після заморозки плід набуває сіруватий колір при відварюванні. Те ж саме відбувається, якщо овочі на якийсь час опинилися на холодному морозному вітрі-наприклад, лежали на вуличному прилавку взимку. Важливі не тільки умови зберігання картоплі перед продажем, але і правильний догляд за зібраним урожаєм. Цілі плоди потрібно перебирати, обтрушувати від землі, висушити на рівній поверхні, видалити хворі і пошкоджені.
Часто чорніють картоплини і від насиченості крохмалю в певних сортах, що позначається на хімічних процесах при варінні. Вибирайте правильний сорт картоплі, щоб застерегти себе і свою сім'ю від несмачних і зіпсованих страв.