картопля в мікрохвильовці готується на повній потужності.
ціла картопля
готують цілу картоплю з водою або без неї:
- у воді: очищені і промиті бульби (невеликі, округлі) укладають в каструлю для СВЧ, додають 90 г гарячої підсоленої води і готують під кришкою 10 хвилин. Якщо потрібно, збільшують час;
- без води: підготовлені бульби проколюють виделкою, змащують солоним маслом з приправами. Через 15 хвилин запікають під кришкою в мікрохвильовці 10-13 хвилин. Для запікання застосуються тарілка, або зав'язаний поліетиленовий пакет з отворами для пари.
В мундирі
добре промиті середнього розміру бульби проколюють виделкою і готують під кришкою для СВЧ близько 12 хвилин. Разова порція — 6-8 штук.
нарізана картопля
у каструлю для СВЧ наливають 400 мл гарячого бульйону, кладуть 500 г нарізаної кубиками картоплі, додають приправи за смаком і варять під кришкою 6-8 хвилин.
картопля фрі
500 г очищеного овоча нарізають на бруски довжиною 6-8 см і товщиною 5-6 мм, промивають холодною водою до прозорості, підсушують на паперовому рушнику, змащують маслом, сіллю і спеціями. Через 10 хвилин кладуть на плоске блюдо (скибочки стикатися не повинні), готують 5-6 хвилин, до скоринки. Перевертають і ставлять в СВЧ ще на 5-6 хвилин.
Пам'ятайте, що в мікрохвильовці має сенс готувати невелику кількість картоплі. Якщо вам потрібно кілька порцій, краще скористайтеся одним з способів запікання в духовці !