бульби картоплі із зеленою шкіркою час від часу потрапляють в руки кожної господині. Що робити з таким продуктом і чи можна вживати його в їжу? Зелений колір картоплі надає речовина соланін. Це, за своєю суттю, шкідлива отрута. Він має властивість поступово накопичуватися в організмі людини. Якщо ви один раз скуштуєте вареної картоплі зеленого відтінку, найстрашніше, що вас чекає — біль в шлунку і розлад кишечника. Але часте вживання в їжу продуктів з соланіном загрожує серйозними негативними наслідками для організму.
особливо чутливі до соланіну маленькі діти, люди з хронічними хворобами, вагітні, люди похилого віку, тобто всі ті, у кого знижені захисні функції організму. Тому намагайтеся не ризикувати здоров'ям своїм і близьких Вам людей, по можливості, забраковуйте всі зелені бульби картоплі, вибираючи для приготування тільки хороші продукти.