⏰ коли додавати зелень в різні страви-салати, супи, другі гарячі страви.

коли додавати зелень в страви?

10:00
час читання —3   хв.

Зелень — невід'ємна складова багатьох кулінарних шедеврів. Для отримання максимальної користі і прикраси страв її слід додавати в тарілки безпосередньо перед подачею на стіл. Свіжа рубана зелень актуальна для посипання будь-яких м'ясних і рибних страв, а так само всіх гарнірів. Виняток становить лише випадок, коли багато зелені додавалося при смаженні/варінні/запіканні цих страв — тоді можна лише прикрасити зеленню.

у перші страви, прямо в каструлю, свіжу зелень кладуть в кінці варіння — за 1-2 хвилини до виключення вогню. Всі разом має покипіти хвилинку, щоб зелень пройшла термообробку, особливо це важливо для супів, які варяться на кілька днів. Якщо використовується сушена петрушка або кріп, то їх потрібно додавати в процесі приготування — за 5-10 хвилин до закінчення, в той же час, що і інші приправи. Так блюдо насичується ароматом трав і стає більш цікавим на смак.

у салатах зелень перемішується з продуктами і заправкою, а також посипається зверху для прикраси. Пару листя петрушки або гілочок кропу можна вставити зверху для апетитного вигляду.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?