⏰ коли солити кальмари при варінні, скільки солі додавати

коли солити кальмари при варінні?

10:00
час читання —3   хв.

М'ясо кальмара ніжне і володіє вишуканими смаковими якостями, але для їх збереження необхідно знати нюанси, як варити кальмара правильно — ці правила стосуються і додавання солі.

  1. приготування кальмара має відбуватися обережно, щоб зберегти його смакові якості і м'якість. Вплинути на це може навіть додавання солі. Солити кальмара при варінні необхідно двічі за всю підготовку. Спочатку слід зовсім небагато посолити воду і дочекатися приготування кальмара. Другий раз посолити за смаком вже при повній готовності м'яса.
  2. якщо кальмара пересолити, то м'ясо вийде жорстким і несмачним. Також не варто солити кальмара, якщо він готується в невеликій кількості води. Кальмар спочатку солоний, тому з сіллю потрібно бути акуратніше.
  3. у деяких випадках кальмара можна взагалі не солити. Коли м'ясо змішують в салаті або чимось заправляють, то солити кальмара і не потрібно. Заправляти можна лимоном або майонезом.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?