⏰ коли солити перловку при варінні, на якому етапі?

коли солити перловку при варінні?

10:00
час читання —3   хв.

Перловку при варінні найкраще солити в 2 етапи: трохи солі додати на етапі замочування, і досолити варену крупу . Виняток становить тільки розсольник — у цьому супі використовуються солоні огірки, бульйон теж солиться при варінні, і якщо додати солону перловку, — може статися пересіл.

якщо часу на замочування немає, або ви використовуєте Експрес-перловку з пакетиків, соліть в кінці, так як сіль «дубіт» крупи.

а взагалі, перловка відмінно вбирає сіль навіть у вареному вигляді. Зазвичай після варіння перловий гарнір задобрюють маслом — ось на цьому етапі можна додати сіль і бути впевненим, що після перемішування і настоювання блюдо буде рівномірно солоним.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?