⏰ коли класти спеції в плов? - Пояснюємо за 1 хвилину

Коли класти спеції в плов?

10:00
час читання —3   хв.

існують десятки варіацій рецепта плову. Кожна з них відрізняється компонентами і їх поєднанням, видами рису, м'яса, способом нарізки овочів, кількістю і найменуванням спецій. У тому числі різниться і порядок приготування, додавання інгредієнтів.

класичний варіант рецепта містить вказівки на те, що спеції слід класти в плов після обсмажування м'яса з морквою і цибулею і за кілька хвилин до засипання рису. Деякі кухарі вважають за краще додавати спеції після рису, перед тим, як заливати водою. В такому випадку немає грубої помилки — рис завдяки вируючої воді встигає рівномірно просочитися ароматними приправами і взяти від них все необхідне для смаку. А ось ті кухарі, хто звик засипати спеції за 5 хвилин до закінчення готування, кожен раз ризикують отримати прісний плов. Адже перемішувати його в процесі варіння не рекомендується, і зі спеціями може взаємодіяти тільки верхній шар рису в Казані.

в окремих рецептах, коли плов готується з морепродуктами, шматочками фруктів, спеції допустимо додавати в плов після засипання рису і перед іншими інгредієнтами. У таких варіантах приготування рис зазвичай викладається на дно казана в першу чергу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?