всі досвідчені грибники знають, що капелюшки маслюків покриті слизової плівкою. І ці гриби вимагають ретельної, трудомісткою і досить тривалої очищення перед приготуванням. Це дещо зменшує Популярність маслюків, хоча вони відрізняються чудовими смаковими якостями. Але так чи потрібно зчищати маслянисту шкірку?
справа в тому, що слизька плівочка на поверхні капелюшків маслюків не тільки захищає гриби від пересихання, а й збирає на себе радіацію, шкідливі речовини, сміття. Тому якщо ви переконані в екологічності місця збору, то плівку чистити необов'язково, досить просто видалити бруд з капелюшка. Наприклад, будь-які магазинні маслюки — мариновані або заморожені — завжди з капелюшком, так як стандарти якості припускають максимум безпеки і без чищення від шкірки.
а ось якщо ви купили гриби на ринку або біля лісової дороги, і їх походження вам невідомо, видаляти масляну «шкірку» перед варінням обов'язково потрібно і правильно . В іншому випадку, ви ризикуєте своїм здоров'ям.