Компот із сухофруктів — найпопулярніший в усі часи. Ще б пак, плодоносний сезон проноситься миттєво, а зима триває довго. Ті, у кого є дачні ділянки, в залежності від клімату, самі заготовляють яблука, груші, абрикоси, сливи і т.д. але і в магазинах цілий рік доступні як самі сухофрукти, так і різноманітні «компотні суміші». Принцип приготування для всіх компотів із сухофруктів єдиний. На 2 літри води додайте 2 столових ложки цукру і 200 грам сухофруктів (3 повних долоні). При дієтичному харчуванні у випадках хвороб шлунково-кишкового тракту можна зробити компот трохи менше рідким: ті ж 300 грам кладіть в 3 літри води і по можливості без цукру (в остиглий компот можна додати меду). Сухофрукти вибирайте зовсім без консервантів, щоб в готовому напої не було хімічного присмаку. А також будь-які сухофрукти слід вимити під водою. Каструля ставиться на вогонь, і сухофрукти нудяться протягом 40 хвилин. Але приготування компоту закінчується не варінням, а настоюванням. Компот під щільно накритою кришкою повинен повністю остудитися — ось тоді він готовий для подачі. Подавати компот із сухофруктів слід акуратно: не всі люблять ягоди, тому по можливості уточніть у їдців, з ягодами чи подавати компот — або тільки напій. Якщо з ягодами — подайте до компоту ложку. А якщо без ягід, то компот краще процідити.
Як варити компот із сухофруктів?
час читання —3 хв.