не всі продавці відмінно розбираються в продаваних сортах картоплі і не можуть дати нормальний рада. Виходячи з особистого досвіду, рожева картопля найчастіше буває плотненькой і не розварюється в несподівану масу. Найчастіше, червону, фіолетову і рожеву картоплю беруть для запікання в духовці, відварювання в мундирі, смаження на сковороді. Щільний Бульба буде добре тримати форму і не розвалиться на шматочки перед подачею на стіл. А ось пюре з таким сортом виходить водянистим, з грудочками, і абсолютно не підходить під класичний варіант страви.
світла картопелька славиться уваристістю і м'якою податливістю — саме таку картоплю краще варити . Білі сорти відмінно підходять для приготування густих супів з вершками, зраз, вареників, запіканок та іншого. Сучасні гібриди вже стільки разів перемішані, що простому покупцеві складно з'ясувати сорт з першого разу. Пробуйте картоплю і запам'ятовуйте магазин і сорт — тоді на вашому столі завжди буде очікуване блюдо.