час читання —3 хв.
лимонні кірки часто залишаються, тому що ми навіть не замислюємося про те, як їх застосувати. На ділі ж лимонні кірки самі по собі дуже корисні і застосовуються в кулінарії на «ура». Ось найпростіші і корисні способи:
- засушити, подрібнити і використовувати в десертах як посипання.
- зварити варення з кірок .
- зварити цукати — лимонну шкірку в сиропі.
- саморобна приправа — змішайте морську сіль з лимонною цедрою і спеціями. Така суміш чудово підійде при варінні морепродуктів .
- Лимон — природний ароматизатор. Якщо в холодильнику багато різних продуктів, лимонна кірка допоможе зберегти запах в ньому свіжим: просто покладіть на полиці пару лимонних кірок.