⏰ чи можна варити курку з запахом

Чи можна варити курку з запахом

10:00
час читання —3   хв.

буває, що приніс курку з магазину — а вона з запахом. Чи не сильним і не різким, тобто не таким, від якого хочеться негайно курку викинути, але відчувається, що треба курку якось обробити, щоб можна було їсти. Звичайно, найкраще повернути курку в магазин, і відмовити в поверненні за нашим законом не можна (!), але часто часу на це немає, та й запах не дуже сильний. Ми розповідаємо, що можна зробити — обирайте один з варіантів, або використовуйте відразу декілька, якщо один не допомагає.

1. Зняти з тушки шкіру.
2. Рясно промити тушку холодною водою.
3. Розмішати сто грамів солі в літрі води. Залити розчином курку і придавити, щоб не спливала. Вимочувати дві години.
4. Вимочити протягом півтора-двох годин в розчині оцту — на літр води 3 столових ложки оцту 9%. Важливо не перетримати.
5. Очистити і розчавити три цибулини або кілька зубців часнику. Вийшла кашкою обмазати птицю і залишити на одну годину. Потім промити.
6. Натерти птицю содою і залишити на п'ятнадцять хвилин, а потім промити холодною водою. 7. Розчинити в холодній воді щіпку марганцівки, до насиченого рожевого кольору. Замочити курку в розчині на дві години, після чого промити тушку холодною водою.
8. Покласти тушку в каструлю, залити великою кількістю холодної води, довести до кипіння і через п'ять хвилин злити воду.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?