⏰ курячий бульйон при отруєнні дорослим і дітям

курячий бульйон при отруєнні

10:00
час читання —3   хв.

отруєння — небезпечний стан, що вимагає медичної допомоги. Лікування при отруєнні призначає лікар, проте потрібна і дієта для відновлення травної системи організму. Краще не їсти, тільки пити воду в перший день після отруєння. На другий день дозволена легка їжа — рисова каша на воді, сухарики, курячий бульйон. З напоїв — рисовий відвар або відвар родзинок без цукру.

курячий бульйон — гарне дієтичне блюдо для харчування після отруєння. Він багатий білками, містить ряд вітамінів і амінокислот, недолік яких виникає при отруєнні. Бульйон з курки містить мало жиру і легко засвоюється, не даючи зайвого навантаження організму.

для варіння бульйону краще брати охолоджену, а не заморожену курку, бажано грудку або нежирні частини з кістками. Курку потрібно промити, прибрати шкірку і жир. Залити водою в каструлі, після 15 хвилин варіння злити рідину і знову налити води. Після закипання варити 1 годину , знімаючи піну з бульйону. Не додавати спеції і овочі, солити мінімально. Готовий бульйон потрібно їсти без м'яса, прибравши жир з поверхні і додавши 1 частина води на 2 частини бульйону. Дозволяється вживання 100-200 мл в день.

на наступний день можна зварити таким же чином курячий суп, додавши картоплю, моркву, зелень петрушки і трохи солі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?