Купили курячі стегенця, а жиру в них дуже багато? Або зрізали жир з цілої птиці, і не знаєте, що з ним робити? — насправді, курячий жир в кулінарії дуже поширений. В першу чергу, курячий жир використовується для варіння холодцю. Частина жиру йде в навар драглистої частини — а частина покриває готовий холодець білястим шаром, який дбайливо зберігає холодець від висихання і продовжує термін його придатності на тиждень мінімум.
інше застосування — додавати курячий жир при смаженні картоплі. Це економить масло (хоча і не скасовує необхідність його використання) і надає ситність страви.
наступний варіант — курячий жир відмінно вписується в будь-які котлети, особливо з пісного м'яса. Котлети виходять більш м'якими і соковитими, і не розвалюються при смаженні.
четвертий варіант, якщо ви маєте домашніх вихованців, — кішки і собаки обожнюють крупи і овочі, зварені з курячим жиром. Головне, знати міру і перевірити улюбленців на алергію. «