Як варити лимонне варення
продукти
кірки лимона — 300 грам
цукор — 600 грам
Вода — 1 літр
як варити варення з лимонних кірок
1. Порізати лимонні кірки на невеликі шматочки, залити холодною водою і замочити на 2 дні, кожні 12 годин змінюючи воду.
2. Залити кірки в не емальованому посуді свіжою холодною водою, поставити на тихий вогонь і варити після закипання
10 хвилин
.
3. Налити в не емальовану каструлю 1 літр води, поставити на тихий вогонь, додати цукор, і, помішуючи, варити
15 хвилин
після закипання.
4. Кірки опустити в цукровий сироп, варити
5 хвилин
. Залишити на 2 дні.
5. Потім ще кілька разів кип'ятити і повністю остуджувати варення з лимонних кірок — до тих пір, поки кірки не придбають прозорість, а сироп необхідну густоту.
6. Готове варення з лимонних кірок розлити по гарячих стерилізованих банках і дочекатися повного охолодження, перевернувши банки з варенням догори дном і укутавши їх ковдрою.
Як варити лимонне варення
продукти
Лимони — 6 штук, близько 1 кілограма
цукор пісковий — 1 кілограм
Вода — 1 літр
Як варити варення з лимонів
1. Лимони помити.
2. У каструлю налити води, поставити на вогонь, після закипання в окріп викласти лимони і варити їх
2 хвилини
.
3. Обсушити лимони, нарізати тонкими (3 міліметри) півкільцями, видаляючи лимонні кісточки.
4. Налити в каструлю воду, викласти лимони і варити на тихому вогні
45 хвилин
після закипання.
5. Додати цукор, перемішати до повного розчинення цукру і варити ще
1 година
.
6. Гаряче варення розлити по гарячих стерилізованих банках і закрутити.
7. До повного охолодження банок з варенням їх слід поставити кришкою вниз і укутати ковдрою.
8. Після повного охолодження зберігати банки з лимонним варенням в прохолодному темному місці.