⏰ чому курка при варінні спливає - пояснюємо на пальцях.

курка при варінні спливає

10:00
час читання —3   хв.

при варінні курки можна помітити, що одні частини птиці спливають практично відразу, а інші залишаються на дні до закінчення готування, і навіть бурхливо киплячий бульйон не піднімає їх до поверхні води. У чому секрет? Боятися і придумувати страшні історії не варто. Справа в елементарних законах фізики. Чим вище щільність м'яса, тим складніше йому спливти. Таким чином, якщо куряча грудка водяниста, то вона буде варитися біля поверхні води. Якщо курка щільна, м'ясиста, що не бройлерна, і з вільно бігали, то і лежати вона буде на дні каструлі. Баланс може бути порушений і кількістю солі. Чим щедріше її додати в киплячий бульйон, тим більше шматочків курки спливуть в процесі приготування. Можете перевірити!

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 2 з 5 )
Сколько варить?